Sunday, January 10, 2010

Extreme Right and Internet - Ακροδεξιά στο διαδίκτυο

Για την υπόθεση της Θάλειας Δραγώνα και τα περιβόητα "ανθελληνικά" βιβλία της, βρήκα πολύ ενδιαφέρουσες τις αναλύσεις από το Jungle-Report και του ΙΟΥ.

Τα στοιχεία που παρατίθενται, μαζί με την εμφανώς οργανωμένη αντίδραση στη «Νομοθετική πρωτοβουλία Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την «Πολιτική συμμετοχή ομογενών και αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα και μακροχρόνια στην Ελλάδα» στην "Ανοιχτή Διαβούλευση", όπου η πλειοψηφία των σχολίων διεκδικούσε μονότονα "δημοψήφισμα", στηρίζοντας δηλαδή την πρωτοβουλία του ΛΑΟΣ και των άλλων ακροδεξιών που συγκεντρώνουν υπογραφές για το θέμα αυτό, δείχνουν ότι ο Καρατζαφέρης έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο για να προωθήσει τις θέσεις του.

Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Ο Καρατζαφέρης πάντα χρησιμοποιούσε τη νέα τεχνολογία να προωθηθεί. Άλλωστε το ίδιο έκανε την δεκαετία του '80 με τις περίφημες βιντεοκασέτες, το ίδιο έκανε (και κάνει) με τον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό του. Αυτό βέβαια που είναι ανησυχητικό είναι ότι η προσπάθεια αυτή ενορχηστρώνεται και εκδηλώνεται κατά τρόπο αποτελεσματικό και συστηματικό, μέσα από ένα δίκτυο καλά οργανωμένο...

No comments: