Monday, January 19, 2009

Έλληνες Μετανάστες και Μετανάστες στην Ελλάδα

Για όσους έχουν εξισώσει το "Αλβανός" με το "εγκληματίας" σας παραπέμπω στα αφιερώματα του ΙΟΥ, όπου υπάρχουν και αναλυτικά στοιχεία για την εγκληματικότητα των Ελλήνων τότε που είμασταν μετανάστες. (http://www.iospress.gr/ios2006/ios20060430.htm)

Γιατί κάποιοι δεν ξέρουν, ή επιλέγουν να ξεχάσουν την εποχή που σε πολλά εστιατόρια της δυτικής Ευρώπης κρεμόντουσαν πινακίδες "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ".

Που είναι το Ελληνικό κράτος σε όλα αυτά; Η Ελληνική "Δημοκρατία"; Μπορεί να το αγνοείτε (ορισμένοι) αλλά ως κράτος έχουμε τις χειρότερες επιδόσεις σε ότι αφορά την προστασία των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων σε όλη την Ευρώπη. Και παρόλα αυτά το Ελληνικό κράτος δεν έχει φροντίσει ούτε για στοιχειώδεις τρόπους υποδοχής αυτών των δύστυχων. Όσο για το άσυλο...αν δεν απατώμαι έγιναν δεκτές οκτώ αιτήσεις ασύλο όλη την περασμένη χρονιά. (δείτε αναλυτικά: http://www.amnesty.org.gr/library/report2008/greece.htm). Όσο δε για τα εργασιακά δικαιώματά τους, αυτό μάλλον ως ανέκδοτο ακούγεται. Και αν προσπαθήσουν να αντιδράσουν και -Θεός φυλάξει!- να οργανωθούν συνδικαλιστικά, τότε η φυσική εξόντωσή τους είναι αναμενώμενη σε αυτή τη χώρα όπου "γεννήθηκε η Δημοκρατία"

Και από τα παραπάνω είναι φανερό το απλό και λογικό: όταν ένας άνθρωπος βρίσκεται στην απόλυτη ανέχεια, θα αναγκαστεί και να κλέψει. Εγώ θα το έκανα, για να ταϊσω τα παιδιά μου. Εσείς;

Ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία είναι καταδικαστέες από όπου και αν έρχονται. Πολύ περισσότερο όταν γίνονται κρατική επιλογή και πρακτική.

Κάτι πρέπει να αλλάξει σε αυτή τη χώρα όπου "γεννήθηκε η Δημοκρατία", γιατί αλλιώς θα πρέπει να προσθέτουμε ότι σε αυτή τη χώρα "γεννήθηκε η Δημοκρατία και απεβίωσε νεώτατη".

ΔΕΙΤΕ
- Μάριος Διονέλλης, ρεπορτάζ για τις διαμαρτυρίες στην Πλατεία Αγ. Παντελεήμονος στην Αθήνα, στο TVXS: http://www.tvxs.gr/v682
- ΙΟΣ, σειρά από άρθρα για τους μετανάστες, με συνδέσμους για παλαιότερα αφιερώματα και βιβλιογραφία και για τους Έλληνες μετανάστες: http://www.iospress.gr/ios2006/ios20060430.htm

No comments: