Thursday, January 22, 2009

Κι άλλα παιχνιδάκια για τα Στρατά

Από το TVXS

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη, η κυβέρνηση θα ξεκινήσει συνομιλίες με την Γαλλία για την προμήθεια 6 νέων φρεγατών τύπου Fremm και 15 ελικοπτέρων έρευνας και διάσωσης Super Puma.

«Το τελευταίο ΚΥΣΕΑ έδωσε το πράσινο φως για να προχωρήσουν οι συνομιλίες Ελλάδας και Γαλλίας για την προμήθεια μέσω διακρατικής συμφωνίας», είπε ο κ. Μεϊμαράκης σε δημοσιογράφους, όπως μετέδωσε το Reuters.
....................................................................
ΣΧΟΛΙΟ
Δεν ξέρω γιατί, αλλά έτσι μου'ρχετε αυθόρμητα η σκέψη πως αν η Ελλάδα "τολμήσει" να κάνει έστω και μικρές περικοπές στις αμυντικές δαπάνες θα έχει να πληρώσει μεγάλο "πολιτικό κόστος" στα "εθνικά θέματα" που κατά καιρούς εφευρίσκουν.

Μήπως δεν μάθαμε για την αγορά των φρεγατών μετά τη δήλωση του Σαρκοζίου του Πρώτου της Γαλλίας ότι στέκεται δίπλα στην Ελλάδα στο θέμα της Μακεδονίας; Δώσαμε δε τόσα στη συγκεκριμένη συγκυρία ώστε να δηλώσει ότι ο ίδιος "νιώθει Έλληνας". Ρίγη συγκίνησης και εθνικής υπερυφάνειας...

Παράλληλλα αγοράζουμε και 450 ρωσικά άρματα μάχης και οι Αμερικάνοι θυμώσανε που αγοράζουμε μόνο κάποια δισεκατομμύρια σε αεροσκάφη κλπ κλπ που μας κόψανε, λέει, για λίγο τις παραδόσεις ανταλλακτικών για τα ελικόπτερα Απάτσι, και έτσι δεν μπορούμε να πετάμε με αυτά. Ευτυχώς δηλαδή που οι εξοπλισμοί μας εξασφαλίζουν την ανεξαρτησία!

Για να μη θέσω και το ερώτημα: σε περίπτωση που χρειαστεί ποιος θα τα οδηγάει όλα αυτά τα τανκς, τα Φ-16 και τις φρεγάτες; Που θα βρούμε τόσο κόσμο; Ή θα κάνουμε όπως με τα σχολία: Πρωϊνό οδηγάς το ρώσικο άρμα και τα βραδάκι βόλτα με το (αερο)σκάφος...!

Σε ΑΠΟΛΥΤΟΥΣ αριθμούς η Ελλάδα είναι ο τρίτος εισαγωγέας όπλως στον ΚΟΣΜΟ. Την ξεπερνάνε μόνο η Κίνα και η Ινδία, των οποίων τα μεγέθη δεν είναι (προφανώς) συγκκρίσιμα, αλλά και υποτίθεται δεν είναι τόσο "δημοκράτες" όσο εμείς...

Αλλά βέβαιο ο φόβος για τα "Εθνικά Θέματα" βολεύει πολλούς και πολλαπλώς: κυβερνώντες, προστάτες και "εχθρούς".

Δεν πληρώνουμε νταβατζή. Νταβατζήδες πληρώνουμε.
..............................................
Σχόλιο 2

Είπαμε και ξανάπαμε: Νταβατζήδες πληρώνουμε! Απλά ψάχνουμε δικαιολογίες.

Όσο για τους διαφόρους "κινδύνους" από διάφορα σημεία του ορίζοντα, είναι ιδανικό για κάθε κυβέρνηση νά'χει δυο τρεις ("κινδύνους") για να πορώνει το λαό της από καιρούν εις καιρό...

Βέβαια τα "Εθνικά Θέματα" είναι ακριβά για αυτούς που τα παράγουν, αφού συχνά χρησιμοποιούνται ως μέσω πίεσης προς την εκάστοτε κυβέρνηση...εκτός βέβαια αν η κυβέρνηση πληρώσει τα αντίστοιχα σε αγορά όπλων κλπ κλπ, οπότε μπορεί να ακολουθήσει κάποια "βαρυσήμαντη" δήλωση ("Νιώθω Θεσσαλονικιός"-Ich bin ein Thessaloniker??) που θα χαροποιήσει το λαό, θα εξαργυρωθεί σε ψηφους και θα κοστίσει "μόλις" κάποια δισεκατομμύρια!

Πρόσφατα συζήταγα με Γάλλο που εργάζεται σε επιτροπή του Γαλλικού Υπ.Εξ., ο οποίος σχολίασε: "Αλήθεια; Θα αγοράσετε όπλα από εμάς; Εξαιρετικά ευχάριστο, διότι κανείς άλλος δε τα θέλει...! Είναι σαφώς υπερτιμημένα."

Βλ. και: http://www.tvxs.gr/v3957 για ένα σχόλιο του Στ. Κούλογλου για την πρόσφατη "ένταση" στο Αιγαίο.
Και http://www.tvxs.gr/v4332#t για αποβιβάσεις στα Ίμια και τιμές στολών (και στόλων!)

1 comment:

Αλεξανδρος Σουτσος said...

Ο Τούρκος είναι δίπλα και έτοιμος να μας κατασπαράξει αλλά μην φοβάστε ρωμαλέοι Έλληνες, ο υπουργός μας...αυτό το εξαίρετο πλάσμα που ακούει στο όνομα Μεϊμαράκης μετά από μια βόλτα στο σούπερ μάρκετ αγόρασε όλα τα απαραίτητα όπλα ώστε όταν έρθει εκείνη η καθαγιασμένη στιγμή, να απωθήσουμε τον εχθρό. θα λάμψουν οι εποχές του 1821 και οι Έλληνες θα πέφτουν σαν τα κοτόπουλα για άλλη μια φορά... μην σκουριάσουν και τα όπλα μωρέ γκιαούρηδες.
Αλέξανδρος Σούτσος.