Tuesday, October 18, 2011

Φταίει ο Χατζηπετρής

Η Ελληνική κοινωνια, σε κατάσταση σοκ από τη συμφορά που τη βρήκε, αφήνεται για μια ακόμα φορά αν την αποκοιμήσουν οι ιθύνοντες μέσα από το κασσετοφωνάκι των ΜΜΕ. Ποιό είναι το παραμύθι που μας ξεφουρνίζουν τώρα, και μας το επαναλαμβάνουν όλοι, σε παραλλαγές Αριστερές, Δεξιές και Κεντρώες;

Ότι, λέει, δε φταίει ο ελληνικός λαός για το χάλι του. Φταίνε οι ξένοι, το Κεφάλαιο, οι Εβραίοι, οι Τράπεζες, οι Αμερικάνοι, οι Ευρωπαίοι, οι Γερμανοί, οι Τούρκοι, φταίει ο Χοντρός και ο Χατζηπετρής, ή οποιοσδήποτε συνδυασμός αυτών! Σίγουρα όμως όχι ο Ελληνικός λαός!

Μα δεν αντιλαμβάνεστε επιτέλους ότι αυτό εκτός από ψέμα είναι και μέγιστη προσβολή για το λαό; Διότι ο λαός σε μια δημοκρατία, αποτελούμενος από ενήλικες, σκεφτόμενους ανθρώπους, απολαμβάνει των δικαιωμάτων του, φέρει όμως ακέραια την ευθύνη για τις αποφάσεις του, για τις δράσεις του αλλά και την αδράνειά του. Κατά συνέπεια όποιος λέει ότι ο λαός δε φέρει ευθύνη, των υποβιβάζει στο επίπεδο του παιδιού ή αλλιώς του μωρού, το οποίο απολαμβάνει τα δικαιώματά του χωρίς καμία ευθύνη.

Αντίθετα όποιος σέβεται το λαό και τη δημοκρατία, οφείλει να φωνάζει ότι Ναι! ο λαός , ο ελληνικός λαός φέρει μεγάλη ευθύνη για τα όσα τραβάει τώρα. Ο λαός δεν είναι μωρός! Και δεν του χρειάζονται Κηδεμόνες, Ηγεμόνες, Μεγάλοι Αδερφοί και Πατερούληδες! Όμως μέρος της ενηλικίωσης που απαιτεί η δημοκρατία είναι και η αποδοχή των ευθυνών μας!

Το παραμυθάκι, λοιπόν, του "δεν φταίμε εμείς, φταίνε οι κακοί ξένοι" είναι ακριβώς αυτό που μας πλασσάρουν τα ΜΜΕ και τα αφεντικά τους, οι πολιτικοί και η τοπική ελίτ. Διότι αν στρέψουμε τα πυρά μας στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ, το γενικό και αόριστο, το ξένο και απρόσωπο, αυτοί θα μείνουν ατιμώρητοι και θα συνεχίσουν ανενόχλητοι τη μάσα.

Και βέβαια φταίνε και οι Ιρλανδοί και οι Πορτογάλοι για τα χάλια τους. Δεν φάγανε και αυτοί, όπως και εμείς; Τα δάνεια με το ζόρι τους τα δώσανε; Γιατί είναι στο "στόχαστρο"; Ακριβώς διότι επιτρέψανε στους εαυτούς τους την πολυτέλεια του "τρώω χωρίς να παράγω". Οι περιπτώσεις τις Ισπανίας και της Ιρλανδίας είναι εξόχως χαρακτηριστηκές: εκεί τη εισροή του κεφαλαίου από την Ε.Ε. την μετατρέψανε σε αγορά ψήφων υπό τη μορφή φθηνού χρήματος για την αγορά οικίας (πρώτης, δεύτερης...). Το αποτέλεσμα ήταν η οικονομία να στηρίζεται στον κατασκευαστικό τομέα, ο οποίος έχτισε χιλιάδες αρχείαστα σπίτια, που οδήγησε σε αντίστροφο πληθωρισμό για τα σπίτια και στη συνέχεια η φούσκα έσκασε...

Μην στρουθοκαμηλίζουμε.

Αν πας στην τράπεζα και πάρεις ένα δάνειο για να αγοράσεις βίλλα και μετά αντί να χτίσεις τη βίλλα πας και τα φας στα μπουζούκια μη φροντίζοντας καν να έχεις δουλειά, ποιος θα φταίει; Ο κακός ο τραπεζίτης;

Στην Ελλάδα δε το έγκλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο. Διότι από το '80 και μετά έφτασαν στη χώρα δισεκατομμύρια από την Ε.Ε. Και ενώ προορίζονταν για την ανάπτυξη εμείς τί τα κάναμε; Μπουζούκια. Και μη μου πείτε ότι δεν τα φάγαμε μαζί. Κανείς δε διαμαρτυρήθηκε για τα "πρίμα" που μοίραζαν στους αγρότες, ούτε για τους χιλιάδες κηφήνες με τους οποίους καταστρέψαμε το δημόσιο και οι οποίοι πατάγανε στη δουλειά μόνο για να εισπάξουν. Ούτε βέβαια για τα "μεγάλα έργα" (Ολυμπιακά, Εγνατείες, Μετρό) τα οποία γίνανε χωρίς κανέναν σεβασμό για τους όρους της κάθε συμβάσεως, οι οποίες ούτως ή άλλως ήταν εξ αρχής σκανδαλώσεις. Διαμαρτυρήθηκε κανείς για τους Ελληνικούς δρόμους, οι οποίοι εκτός του ότι είναι κακίστης ποιότητος κόστίζουν δέκα φορές πιό ακρίβά ανά χιλιόμετρα σε σύγκριση με τους Γερμανικούς!!!

Τριάντα χρόνια ανθίζουν λοιπόν τα μπουζούκια και οι μερσεντέ, οι μπέμπες και οι πόσρε που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, πιστέψτε με, ΔΕΝ υπάρχουν αλλού.

Φταίμε λοιπόν απλούστατα οι ΈΛληνες γιατί δεν φροντίσαμε να θωρακίσουμε την οικονομία μας, δημιουργώντας υποδομή η οποία θα μας εξασφάλιζε την παραγωγή. Γιατί πείτε μου αλήθεια: τί ακριβώς παράγει η Ελλάδα; Ήλιο, θάλασσα και τ'αγόρι μου (Sea, sex and Sun που λέει ο Gainsbourg?!), τα οποία όμως, λόγω Ευρώ, δεν μπορούμε καν να τα πουλάμε σε ανταγωνιστικές τιμές;

Και να θυμίσω ότι ακόμα και στη Σοβιετική Ένωση, το πρώτο πράγμα που κάνανε οι ιθύνοντες ήταν να φροντίσουν για την υποδομή. Και καταφέρανε σε λίγα χρόνια να σύρουν τη Ρωσία από το φεουδαλικό στάδιο παραγωγής στο μετά-Καπιταλιστικό κάνοντας τη Σοβιετική Ένωση Υπρδύναμη! Με δρόμους, εργοστάσια, υποδομή.

Όχι, δε φταίμε οι Έλληνες!

Και ο κακός Καπιταλισμός, το Κεφάλαιο, πείτε μου, το 2009 εμφανίστηκε; Δεν το ξέραμε ότι ο κόσμος λειτουργεί με βάση το συμφέρον; Γιατί λοιπόν αφήσαμε τη χώρα γυμνή σε τέτοιες επιθέσεις; Δεν είναι εξάλλου η πρώτη τέτοια κερδοσκοπική επίθεση που δεχόμαστε: ξεχάσαμε τη φούσκα του χρηματηστηρίου, που άφησε χιλιάδες Έλληνες ρημαγμένους;

Στην Ελλάδα, από πριν την Επανάσταση, έχουμε την τάση να κατηγορούμε τους άλλους για τα δεινά μας. Οι "ξένοι" δεν είναι όμως κακοί. Είναι κυνικοί ρεαλιστές και αρπάζουν την ευκαιρία όταν θα τη δούν. Οι Έλληνες φταίνε για όλα τους τα δεινά, διότι πέφτουν στις παγίδες που τους στήνουν, διότι λειτουργούν χωρίς όραμα, διότι βάζουν πρώτο το ιδιοτελές συμφέρον. Και μετά κλαίμε και βρίζουμε Άγγλους, Γάλλους, Πορτογάλους, Εβραίους, Κεφάλαιο και ο,τιδήποτε άλλο εκτός από τους εαυτούς μας. Σοβαρευτείτε! Όλοι αυτοί κάνουν τη δουλειά τους, και φροντίζουν τα συμφέροντά τους. Όπως θα έπρεπε να κάνουμε εμείς.

Το "ήμεθα έθνος ανάδελφον" το έχουμε ξανακούσει. Η αξία όμως αυτής της διαπίστωσης δεν βρίσκεται στη Λαϊκιστική εκμετάλλευση των εθνικιστικών αντανακλαστικών που προκαλεί, αλλά στο να συνειδητοποιήσουμε ότι μόνο αν στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις θα πάμε μπροστά!

Σταματήστε λοιπόν, αριστεροί και δεξιοί, να υποστηρίζετε το σχέδιο, να παίζετε το παιχνίδι που σας σερβίρουν και να τους δίνετε άλωθι και λαβή να συνεχίσουν τη λεηλασία. Απαιτήστε σχεδιασμό, διαφάνεια, ανάπτυξη σε σταθερές βάσεις. Χτυπήστε τη διαφθορά ανελέητα και δουλέψτε σωστά για να πάει καλύτερα όλη η χώρα και να πάει μπροστά ο λαός. Σε διαφορετική περίπτωση, θα παραμείνουμε ραγιάδες του οποιουδήποτε έχει όρεξη να μας εκμεταλλεύεται. Να φροντίσουμε να αποκτήσει η χώρα υποδομές (με κάθε έννοια της λέξης).

Ειδαλλιώς θα παραμείνουμε το ημιθανές πτώμα που το καταβροχθιίζουν οι γύπες. Γιατί οι γύπες πάνω από τα άρρωστα ζώα τριγυρίζουν. Τους υγιείς οργανισμούς τους φοβούνται.

No comments: