Sunday, January 18, 2009

Help!

Ζούμε σε μία περίοδο όπου οι όποιες κατακτήσεις των γονιών και των παππούδων μας χάνονται, η μία μετά την άλλη.

Και όπως στο εσωτερικό τα εργασιακά κεκτημένα καταπατώνται με πρωτόγνωρη βαρβαρότητα, έτσι και στο διεθνές επίπεδο η όποια πρόοδος είχε επιτευχθεί μετά τους δύο Παγκοσμίους Πολέμους χάνεται στη δύνη της Νέας Τάξης, η οποία δε σέβεται καμμία αξία, πολλώ δε έλασσω την υπέρτατη αξία της ανθρώπινης ζωής.

Δεν είναι τυχαίο ότι η μόνη Διεθνής προσπάθεια για ειρηνική συνύπαρξη των κρατών, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, έχει απαξιωθεί τώρα όσο ποτέ από τη δημιουργία του. Καμμία αντίδραση δεν υπήρξε λοιπόν όταν η Τουρκία εισέβαλλε στην Κυπριακή Δημοκρατία-άλλοστε σήμερα η πανταχόθεν αποκηρυσσόμενη αυτή παρανομία τείνει να νομιμοποιηθεί πολλαπλώς, ούτε όταν το ίδιο κράτος χτυπούσε και χτυπά τους Κούρδους "τρομοκράτες" μέσα και έξω από τα σύνορά του. Οι δε τυχοδιωκτικές επιδρομές στα πλαίσια του Πολέμου της Γιουγκοσλαυίας και πολύ περισσότερο με τους πολέμους στο Ιράκ δε συμμορφόθηκαν με καμμία αρχή του ΟΗΕ.

Έχοντας λοιπόν καταρρακώσει κάθε έννοια ηθικής στο πεδίο των Διεθνών Σχέσεων, εισερχόμαστε σε έναν μαυρότατο, υψίστης τεχνολογίας βάρβαρο Μεσαίωνα. Μόνη ελπίδα που απομένει είναι η αντίδραση των λαών που θα επιβάλλει κάποιες αρχές και αξίες σε όλα αυτά τα καθάρματα.

No comments: