Friday, December 05, 2008

ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΑΓΟΡΑΣΕ 27 ΕΣΠΡΕΣΙΕΡΕΣ, ΚΟΣΤΟΥΣ 120.000 ΕΥΡΩ, ΓΙΑ ΕΣΠΡΕΣΟ ΜΕ... ΝΙΚΕΛΙΟ ΚΑΙ ΜΟΛΥΒΔΟ! [ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 05.12.2008] + Σχόλιο

Κερνώντας πανάκριβο φαρμάκι

Του Θ.Γ. ΚΑΝΕΛΛΟΥ

Αν πάτε στις Βρυξέλλες μη δεχτείτε εσπρέσο από επίτροπο. Είναι πικρός. Και πανάκριβος. Βέβαια εσείς δεν θα πληρώσετε. Κερνάνε οι επίτροποι, με έξοδα της Ε.Ε. Τον Ιανουάριο, η Κομισιόν αγόρασε 27 εσπρεσιέρες, έργα τέχνης, έγραφε η «Χέραλντ Τρίμπιουν».

Η Κομισιόν αγόρασε 27 εσπρεσιέρες που στοίχισαν 120.000 ευρώ (!) και έβγαζαν «λαχταριστό» καφέ εσπρέσο που περιείχε νικέλιο και μόλυβδο... (φωτ. Reuter)
Τις έβαλε στα γραφεία των επιτρόπων και εκείνοι άρχισαν να κερνούν τους πάντες. Πρώτους και καλύτερους, τους εργαζόμενους. Μετά, τους επισκέπτες. Μέχρι που ο Αλεξάντερ Τζαστ, αρχειοφύλακας στην Κομισιόν, αποφάσισε να πληρώσει 70 ευρώ και να στείλει τον πικρό καφέ που έπινε για ανάλυση. Μετά έστειλε και τα αποτελέσματα στην Κομισιόν. Νικέλιο 175 φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο. Και μόλυβδος 16% περισσότερο από το επιτρεπόμενο επίπεδο ασφαλείας.

Αγορά... έργων τέχνης

Πανικός. Τα «έργα τέχνης» βγήκαν αμέσως από τις πρίζες. Και φυσικά έσπασαν τα τηλέφωνα στην εταιρεία που τα είχε πουλήσει. Γιατί κόστιζαν από 5.000 ευρώ το... έργο. Η Κομισιόν πλήρωσε σχεδόν 120.000 ευρώ για τις καφετιέρες στην εταιρεία Γκρούπο Τσιμπάλι, στην οποία καταβάλλει και τέλη συντήρησης. Αλλά εδώ πάει να συγκαλυφθεί ολόκληρο Βατοπέδιο από δύο κυβερνήσεις. Δεν μπορούν μία Κομισιόν και μία Γκρούπο να τα βρούνε;

Αμφισβητεί η εταιρεία

Η Γκρούπο λοιπόν αμφισβήτησε τα αποτελέσματα των αυστριακών εργαστηρίων στα οποία έστειλε τον καφέ του ο Τζαστ. Θέλει, λέει η Γκρούπο, να κάνει δικές της αναλύσεις υπό κατάλληλες συνθήκες. Το καταλάβαμε. Εκπρόσωπος της Κομισιόν δικαιολόγησε όσο μπορούσε την αγορά. Μα οι επίτροποι δεν μπορούν να κάθονται στην ουρά με το προσωπικό για καφέ. Εχουν κι άλλες δουλειές να κάνουν. Και κοστίζουν τόσο γιατί δεν είναι απλά οικιακά μηχανήματα, αλλά επαγγελματικά. Ναι, το καταλάβαμε και αυτό.

................................................................................

Σχόλια
- Τίνος είναι, βρε λεβέντες, τα λεφτά;

5000 Ευρώ την Εσπρεσσιέρα, εν μέσω Κρίσης; Τη στιγμή που σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες μετράμε δεκάδες (βλεπε εκατοντάδες) χιλιάδες αστέγους (στην Ελλάδα πρόσφατα-και με δόση αισιοδοξίας, μάλλον εξαιρώντας τους "ξένους", μετρήσαμε 20.000), και εκατοντάδες χιλιάδες που ζούν κάτω από τα όρια της φτώχειας, τα γραφιοκρατικά καθάρματα των Βρυξελλών, που κανείς, κανείς ας μην το ξεχνάμε δεν τους εξέλεξε, κερνούν εαυτούς καφετιέρες των 5000 Ευρώ;! Πότε επιτέλους θα διεκδικήσουμε μια άλλη Ευρώπη, όπου η δημοκρατία θα περιλαμβάνει όλα όσα αυτή η λέξη σημαίνει-συμπεριλαμβανομένης και της ελεγξιμότητας των αρχόντων;!

No comments: