Monday, December 29, 2008

Ο Λιάπης απολύει την... Ακρόπολη [ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 29/12/2008 ]

Ο Λιάπης απολύει την... Ακρόπολη

Απολύονται ώς το τέλος του έτους από το υπουργείο Πολιτισμού 3.000 συμβασιούχοι. Ανάμεσά τους 4 πολιτικοί μηχανικοί, 2 αρχαιολόγοι και μερικοί μαρμαροτεχνίτες από τα έργα της Ακρόπολης, για τα οποία από την άλλη εβδομάδα δεν θα υπάρχει ούτε ένα ευρώ ώστε να συνεχιστούν.


Στις εκκλήσεις των υπευθύνων για να μην κλείσουν τα εργοτάξια και γίνουμε άλλη μία φορά διεθνώς ρεζίλι, ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης δηλώνει «απών». Προ μηνός όμως μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες είχε υποσχεθεί ότι θα εντάξει τα αναστηλωτικά έργα της Ακρόπολης στο ΕΣΠΑ -κάτι που δεν έκανε- και είχε διαβεβαιώσει τους πολιτικούς μηχανικούς, που είναι απολύτως απαραίτητοι, ότι θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Οι άνθρωποι αυτοί όμως τώρα απολύονται, όπως και άλλοι 3.000 διαφόρων ειδικοτήτων.

Ετσι, πριν από λίγες μέρες συγκεντρώθηκαν στην είσοδο της Αρχαίας Αγοράς με πανό και πλακάτ χωρίς να κλείσουν την πρόσβαση στον αρχαιολογικό χώρο προκειμένου να εκφράσουν τη θλίψη τους για τα χριστουγεννιάτικα δώρα του ΥΠΠΟ: απολύσεις, καθυστέρηση καταβολής μισθών και δώρου, εργασιακή ανασφάλεια και ανακύκλωση εργαζομένων.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 29/12/2008

No comments: